Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämtbälgen

Annons

Dragspelsförening Jämtbälgen, som tillkom år 1972, har enligt senaste medlemsregistret 107 medlemmar. Vid våravslutningen i klubblokalen i Lugnvik avhölls en informations- och spelafton med ett 40-tal mera aktiva medlemmar.

Föreningens ordförande, Harriet Svaleryd, avtackade gruppledare i de många spelgrupperna med blommor och därefter serverades räkmacka och kaffe samt lite spontant spel, framför allt av gruppen ”Jämtdrage”.

Föreningen har ny kassör, Nils-Erik Jonsson, Häggenås och han presenterade sig under kvällen. Är själv inte dragspelare men har växt upp i musikmiljön från unga år.

Efter årsmötet i februari har grupperna inom klubben varit flitiga i både i träning och i offentliga framträdanden. Ett publikt evenemang med flera kända musikanter anordnades i Östersund en februarisöndag, där bland annat ungdomar från gruppen Elgligan i Meråker visade upp sin spelglada stil. En verklig inspirationskälla för att öka intresset bland de yngre. Fettisdagen firades i Rissna, som också blivit en tradition efter många år. En nybörjargrupp har tillkommit under våren. Förutom ”Jämtdrage” så finns idag: damgruppen Jämtstårsan, durspelskonstellationen Verknuffaran och tisdagsgruppen. Intresset för dragspelet och dess musik tycks ha ökat den sista tiden.

Inför sommarens alla begivenheter står man rustade i samtliga grupper. Några platser som redan är inbokade är Herrö/Lillhärdal, Hallen, Laxviken och Ramsele. Ja, de publika framträdandena synes det inte bli någon brist på under sommarsäsongen.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons