Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämt-Brasilianska vänskapsföreningen

Annons

Föreningen hade den 7 april årsmöte under ledning av ordförande Margareta Winberg. Hon välkomnade de församlade medlemmarna och inledde med en parentation över vår avlidna styrelseledamot Bertil Janzon.

Föreningen har under många år arbetat med att stödja ett barn- och mödrahem, Abrigo Rainha Silvia utanför Rio i Brasilien. Verksamheten har letts av tidigare svenske sjömansprästen Stefan Martinsson som fortfarande är aktiv. Svenska kyrkan är också engagerad i verksamheten. Hemmet ger boende, stöd och skydd till utsatta kvinnor och barn. Man har förskola för barnen, mödra- och hälsovård och olika utbildningar. De medel som Jämt-Brasilianska föreningen bidrar med går oavkortat till bidrag till lön för den specialistsjuksköterska som numera, tack vare föreningens bidrag, arbetar på Abrigo.

Margareta Winberg redovisade de olika aktiviteter som föreningen varit engagerad i för att samla in pengar till Abrigo, bland annat medlemsmöten, lotterier, mat- och bakauktioner och kollekt från olika församlingar. Under mötet deltog Stefan Martinsson via telefon från Abrigo. Han berättade om nuläget i Brasilien och på Abrigo. Det är många boende där och man har öppnat en avdelning på förskolan för 48 barn. Många barn har hälsoproblem. Han berättade att många unga lyckats bra med utbildningar och att skaffa sig en bra framtid. Han tackade för vårt stöd.

Mötet beslutade om omval av föreningens ordförande Margareta Winberg. Styrelsens ordinarie ledamöter i övrigt är Mats Engman, Bertil Jakobsson, Siv Gahlin, Tomas Palmgren, Per Åsling och Agneta Åstrand. Ersättare: Mona Herrström, Elisabeth Sandler och Gudrun Olsson. Hedersordförande är Marianne Stålberg.

Mötet diskuterade också att ordna en resa till Brasilien och Abrigo. Resonemanget resulterade i att åtta medlemmar anmälde intresse.

Mötet avrundades med auktion på skänkta varor, älgkött, bakverk med mera, som gav ett gott bidrag till föreningens verksamhet.

Bertil Jakobsson

 

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons