Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: IOGT-NTO-föreningen Breidablick

IOGT-NTO-föreningen Breidablick har traditionsenligt genomfört sitt högtidsmöte.

Ordförande Anna Österholm kunde hälsa ett stort antal medlemmar, både från Breidablick och andra IOGT-NTO-föreningar, välkomna. Dessa hade placerat sig vid bord, vackert dukade av Lisbeth Sahlin.

Föreningens egen musiker, Herbert Sjödin, spelade Jämtlandssången på pianot.

Själva högtidsmötet följde den ritual som gällde när IOGT var en orden. Ett inslag var parentationen för de under året avlidna medlemmarna. Anna påminde om deras insatser, och vad de betytt för IOGT-NTO-rörelsen. De hedrades också med en tyst minut.

IOGT-NTO-distriktets ordförande Björn Karlsson tilldelade sex medlemmar diplom och nålar för långt och troget medlemskap. Han tackade dem för det viktiga arbete de utfört, och önskade dem alla många ytterligare verksamhetsår.

Med sång och musik avrundades sedan själva högtidsmötet, och det var dags att förflytta sig till kaffeborden där Märit Magnusson och Asta Granström hade placerat ut bland annat specialdesignade tårtor. Föreningens studieledare Elsa Axelsson passade på att informera om att föreningen hade deltagit i den riksomfattande tävlingen Pumpen. Deltagarna gjorde en god insats, och belöningen från förbundet för detta blev 200 kronor.

Gunnar Eriksson framförde deltagarnas tack till styrelsen för ett väl genomfört arrangemang, och alla närvarande tillönskade varande en fin advent, en god jul och ett gott nytt år.

Anna Österholm