Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: IOGT-NTO-distriktet

Annons

IOGT-NTO-distriktet i Jämtlands län har genomfört en politikerlunch i Bergs kommun. Temat för träffen var Valvinst detta supervalår. IOGT-NTO är ju en politisk organisation som är partipolitiskt obunden. Men rörelsen är alkoholpolitiskt aktiv under valåret 2014.

När nuvarande regering nu beslutat att höja alkoholskatten med 5 procent nästa år så har frågan om marknadsföring och reklam för alkohol blivit IOGT-NTO:s huvudfråga i Valvinstarbetet.

Vi vet att alkoholindustrin ökat sina reklaminvesteringar från 8 miljoner kronor år 2000 till 1 miljard kronor, vilket betyder 3 miljoner kronor per dag i Sverige. Detta är skäl för IOGT-NTO att uppmärksamma just dessa frågor. På frågan: Ska lagstiftningen för alkoholreklam skärpas? – svarade en enig verksamhetsnämnd i Bergs kommun JA till skärpning.

Det är just den frågan IOGT-NTO ställer till alla riksdagskandidater i årets riksdagsval. En lyckad politikerlunch med tio ledamöter från verksamhetsnämnden i Bergs kommun genomfördes på ett positivt sätt i början av juni i Tingshuset i Svenstavik.

Björn Karlsson