Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: IOGT-NTO

Ett jubileumsfirande anordnades den 5 november i IOGT-NTO-lokalen i Odensala, Östersund av IOGT-NTO-föreningarna Odens sal och Breidablick.

Det var uppemot 30 personer, både medlemmar i åldrarna 19-90 år från IOGT-NTO-rörelsens grenar IOGT-NTO, UNF (Ungdomens nykterhetsförbund) och Junis, samt andra gäster som deltog.

Programmet inleddes med en genomgripande historik, redovisad av Björn Karlsson och Anna Österholm. Den innehöll bland annat information om att det den aktuella dagen var 140 år sedan logen Klippan i Göteborg höll IOGT:s första logemöte i Sverige. Ända fram till våra dagar har organisationen sedan verkat för demokrati, solidaritet och helnykterhet med avståndstagande från alkohol och andra droger. En sammanslagning 1970 av IOGT och NTO ledde fram dagens namn på organisationen, IOGT-NTO.

Efter detta intog Erika & Sofia scenen och framträdde med en varierad repertoar som innehöll musik av bland annat Bob Dylan, Staffan Hellstrand, Elvis Presley, Magnus Uggla och Beatles. Även några egenhändigt komponerade visor innehöll deras framträdande. Det fina musikaliska programmet uppskattades med rungande applåder.

Slutligen så var det dags för kafferepet med en uppsjö hembakat bröd. Ett stort tack riktades till dem som bakat det stora utbudet, till de medverkande och deltagarna.

Thomas Stensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel