Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: IF Metalls veteranklubb J/H

IF Metalls veteranklubb Jämtland-Härjedalen har varit på en utflykt till Stavre den 6 augusti. Vi 24 veteraner blev lite fundersamma när väderrapporten informerade om en klass 1-varning med väntat kraftigt regn och åska. Men avfärden från Östersund skedde i hyfsat väder och värmen var behaglig. Vi styrde kosan mot Stavre där ångbåten Alma väntade på oss för en tur i Revsundssjön. Solen lyste över oss och svaga vindar gjorde att vi njöt av båtfärden.

De två kaptenerna serverade oss massor av intressant information under färden och kaffe och smörgås slank lätt ner i magarna. Som vanligt mycket skratt och trevlig samvaro.

Efter båtturen som varade cirka en och en halv timme, klev vi iland och bjöds på en mycket god lunch/middag. Fisk eller kött stod på menyn och vi smorde kråsen. Styrkta av både havsluft och god mat återstod hemfärden och mörka moln samlades på himlen. Bortom bergen började blixtarna korsa varandra. Vita gäss gick på sjön, men det fanns ingen återvändo om vi ville komma hem. Vi mötte skyfall och många träd hade fallit över vägen. Vindrutetorkarna gick på högsta hastighet och vi tog oss fram försiktigt. När vi närmade oss staden hörde vi på radion att det var översvämning på flera ställen. Vädergudarna hade ju ändå varit oss nådiga och en tur med Alma kan vi rekommendera, där informationen var både intressant och i vissa fall dramatisk.

Iréne Frestadius