Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: IF Metalls Veteraner

Annons

Den 9 april återupplevde metallveteranerna studiebesöken från skoltiden. Vi var en grupp på 20 personer som besökte Hallströms Verkstäder. Ni har kanske sett byggnaden efter vägen mellan Östersund och Krokom. En fin verkstad i vitt och blått, som syns från "stora vägen". Jag har passerat där många gånger och funderat över vad som finns bakom väggarna i huset.

Nu vet både jag och veteranerna, vad som döljs där bakom. Plåt - i mängder, som förvandlas till olika rör. Mycket datorstyrt, bland annat självgående truckar som flyttar omkring mängder av material. Robotar som klipper, bockar och gör en massa saker som min hjärna knappt förstår hälften av. Men maskinerna spottar ut stora mängder av plåtartiklar, som transporteras till lastbilar, som ser till att kunderna får vad de beställt.

Efter ett intressant besök fortsatte vår resa till Krokom, där vi åt en mycket god lunch i Krokoms Wärdshus. Vädret såg ut att vara bra, solen sken ikapp med vårt gäng, men den kalla nordvästan försökte få oss djupfrysta, så det var skönt att komma in i värmen vid Hissmofors sågverk. Det var vårt nästa resmål. Efter en trevlig genomgång där vi bland annat fick en inblick i vart våra norrländska granar och tallar tar vägen i världen, så delade gänget upp sig i två grupper. Oj, vilken rundvandring vi fick och även här var det mycket datorstyrt. Stora stockar förvandlades till plank, bräder och bitar som beställs från kunder.

Vi fick en intressant dag och en inblick i två företags fina verksamhet. Besöken avslutades med vårens första tussilago, utanför huset i Hissmofors.

Irene Frestadius                               

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons