Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hyresgästföreningen Ragunda

Hyresgästföreningen i Ragunda hade sin årliga sommarresa den 9 augusti 2014. I fint sommarväder äntrade 44 personer bussen allt från Bispfors, Bispgården, Hammarstrand och Stugun till "annersia" Marieby och Orrviken. En resa i Jämtlands sköna natur och bördiga land, över den stiliga Vallsundsbron. Ett studiebesök gjordes hos Lena Svedevall, Lustgårdens café och bageri i Marieby. Där intogs lunchsoppa med ekologiska grönsaker i med hembakta mjuka smörgåsar, kaffe och dessert. Lena berättade om sin idé och det var mycket trevligt. Hon fick även sälja mjukt tunnbröd som hade bakats för att vi skulle komma.

Efter detta uppehåll fortsatte resan till Orrviken och Moose garden. Där fick vi träffa en herre som visade oss älgar i olika storlekar plus fyra söta "små älgbarn" två månader gamla, där kunde vi få mata dem och gå in till dem. Ståtliga djur.

Herrn i huset berättade om gården och deras idé. Vi Intog eftermiddagsfika där, kaffe och smörgåsar, tittade i deras affär och handlade lite också förstås. Så äntrade vi bussen, åkte en liten annan väg till Östersund och Lillänge. Eftersom vår chaufför Peter var barnfödd i dessa trakter berättade han om olika saker och vad vi såg. Peter var mycket trevlig och uppmärksam och behjälplig med allt, till slut berättade han historier för oss, och han kunde "backa" bussen. På Lillänge intog vi förfriskningar. En del gick och köpte sig en glass och diverse saker. Klockan 17.30 vände vi kosan mot Hammarstrand-Bispfors.

Solveig tackade till alla som hade hjälpt till att göra resan, styrelsen och chaufför Peter med stora applåder. Hon pratade om Ikearesa och julbord framöver i höst. En fin dag tillsammans hade vi.

Solveig Hadarsson