Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hjärtgymnasterna

Så har vi hjärtgymnaster tagit ännu en kulturpaus från vår ambitiösa strävan att hålla våra åldrande kroppar i trim. Det skedde på Nationalmuseum Jamtli där vi tidigare sett ambitiösa och innehållsrika utställningar.

Så blev det även denna gång men nu var det Gunilla Nilsson Edler som guidade oss. Henne har vi haft glädjen att följa med på stadsvandring och då har vi matats med mängder av vetande om det gamla Östersund.

Det var givande och spännande att se och höra henne ge sig i kast med denna konstutställning. Naturligtvis innehöll guidningen data om konstnärerna och deras verk men det sattes även in i ett bredare sammanhang, som akademins inriktning och konstnärernas besvärliga ekonomiska förhållanden samt kvinnliga konstnärers ännu svårare situation i förhållande till sina manliga kolleger.

Med andra ord - vi fick oss till livs mycket mera än det som hängde på väggarna gav oss.

Gösta Hörnfeldt

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel