Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Hjärtgymnasterna

Annons

Hjärtgymnasterna har haft våravslutning på Pompei. Ja, vi åkte förstås inte till södra Italien utan restaurangen Pompei, som ligger vid Ljungen här i Östersund.

Äntligen kunde vi njuta av vackert sommarväder när vi samlades inför en lockande trerättersmiddag. Den motsvarade våra förväntningar och fyllde hela matsäcken med råge, men dessförinnan hade ordförande hälsat oss välkomna. Han gladdes åt att vi var så många deltagare, men kunde ändå inte låta bli att uttala en förhoppning om att vi ändå behövde vara fler som deltog i vår gymnastik och vårt boulespelande. Särskilt framhöll han de stora fördelarna med våra promenader. De var förvisso inte lika fysiskt krävande som vår gymnastik men innehöll desto mer av intellektuell stimulans med tanke på deltagarnas kunskaper om Östersund. Själv kände han sig som en nybliven doktorand omgiven av kunniga professorer i just ämnet Östersund.

Det är Kurt, som levererat läro- och hjälpmedel till skolorna och därigenom skaffat sig total kännedom om gator och verksamheter inom kommunen. Det som tagit plats i hans hjärna kan han ta fram och använda vid behov. Därför ser han till att forsla oss per bil till olika platser att utforska, för att vidga vårt kunnande om vår hembygd.

Det är Birgitta med ett helt yrkesliv inom Posten och med dagligt umgänge med dess brevbärare, som naturligtvis vet det mesta om människor som varit bosatta här och det är inte något fel på hennes minne heller.

Det är Jan med ett förflutet på biblioteket och han har förstås haft tillgång till all boklig kunskap om vårt område. Dessutom har han förmågan att kunna sortera den på ett användbart sätt.

Det är Alf som jobbat som sättare i tryckerierna på våra dagstidningar men även i Stockholm. Där kan man prata om insides information, för man kan ju inte trycka allt man fått veta.

Därför rekommenderar jag alla som har möjlighet att delta i våra promenader. Dessutom avslutas de med en fika där vi kan smälta dagens intryck och även diskutera aktuella ämnen.

Vår förening fyller i år femtio år och naturligtvis diskuterades det på vilket sätt vi kan fira det i slutet av sommaren. Men det får bli en annan historia.

Gösta Hörnfeldt

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons