Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hjärtebarnsträff i Östersund

Under helgen 26-27 augusti träffades hjärtebarn, det vill säga barn med medfödda hjärtfel, och deras familjer i Östersund.

Våra tappra och modiga barn som lappat och lagat sina små hjärtan både en, två eller fler gånger fick under helgen möjlighet att träffa nya vänner, prova på nya aktiviteter och testa sina gränser i egen takt och på egna villkor.

Under helgen provade vi på Budo Kai-träning på campus, en slags kampsport. Det var Anna Bjärtå och Östersunds Budo Kai som bjöd på denna familjeträning, vilket vi är tacksamma för. Vi provade även på klättring i Östersunds sporthall. Cory Bartholomew från Östersunds klätterklubb lärde oss grunderna på klätterväggarna tillsammans med sina tre barn. Två rum fyllda med klätterväggar, madrasser, gymnastikredskap, kul och bus samt gott om fika för att fylla på energi när orken tröt.

Samtidigt som barnen lekte fick föräldrarna tillfälle att träffas, prata och utbyta erfarenheter. Östersunds Budo Kai och Östersunds klättringsklubb tog sig tid och undervisade oss, vilket var mycket uppskattat. Det är fantastiskt roligt att se hur föreningar kan ställa upp för varandra!

Varje år föds 1000 barn med hjärtfel i Sverige. Hjärtebarnsfonden verkar bland annat för att stötta och skapa mötesplatser för dessa barn och deras familjer. På denna träff i Östersund kom drygt 30 barn och deras föräldrar, allt ifrån Bollnäs, Gävle, Östersund, Brunflo till Sollefteå. Utan fonder, bidrag och ideella krafter skulle inte träffarna vara möjliga.

När jag nu tacksam försöker sammanfatta helgen vill jag även nämna Jämtlands luciakandidat Elin Gustafsson, som valde vår förening som mottagare av sms-bidragen i samband med luciaomröstningen! För oss blev det ett mycket välkommet tillskott för att förgylla årsmötet i våras, då vi för pengarna hyrde in en trollkarl som barnen hade jättekul med.

Sara Berntsson