Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Annons

Att kunna kombinera ett svalkande dopp i Storsjön med att samtidigt fira Sveriges nationaldag hör till ovanligheterna, men i år kunde man det om man var i Semsåparken i Lugnvik!

Hembygdsföreningens ordförande Maud Andersson, hälsade alla välkomna och lämnade sedan över till årets högtidstalare, Åke Hjelm.

Föreningsrådet hade samlat ihop alla ankor som var beredda att tävla i det traditionella ankracet i Semsån senare på dagen. Korv, dricka, kaffe och go´bullar fanns att köpa och i fiskedammen fanns diverse leksaker att fiska upp, till barnens glädje.

Till tre elever från Lugnviksskolan, Arvid Stålhandske klass 3, Meja Boson klass 6 och i klass 9 Gianna Ricaforte, som tyvärr ej var närvarande, tilldelades Hembygdsföreningen Gamla Lugnviks kulturstipendium och blommor. Gianna får sin uppvaktning vid ett senare tillfälle.

Fredrik Östman underhöll med härlig musik och sång. Solen sken och parken fylldes av ett hundratal besökare. När ankorna simmat klart och fångats upp, utdelades priser till de tre lyckliga besökare som satsat på snabbaste ankorna.

En lyckad dag i Lugnviks populära park!

Eva-Britt Borg-Björnström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons