Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Annons

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik har genomfört vårens medlemsmöte. 16 medlemmar hade sökt sig till föreningens lilla hembygdsstuga. Föreningens sekreterare Inger Jonasson hälsade de närvarande välkomna och gav en kort beskrivning av vad som står på föreningens agenda för närvarande. Hon rapporterade också från Heimbygdas årsmöte där temat var hur man ska få unga personer intresserade av hembygdsföreningarnas verksamhet. Alla var överens om att det är svårt med marknadsföringen – men Lugnvik är dock alla boendes hembygd, men kanske inte födelsebygd. Det gavs också en lägesbeskrivning av arbetet med Lugnviksboken och att det även i år kommer ut en årsskrift.

Resten av kvällen ägnades åt att var och en berättade om sin upplevelse av Lugnvik och dess invånare. Det har en gått en tid sedan Lugnvik drogs med dåligt rykte och många hade då avråtts från att bosätta sig här. Flera av föreningens medlemmar är 80+ och har varit Lugnvik trogna helas sitt liv. Deras kunskap om samhället är ovärderlig. Den sammantagna bilden av Lugnvik blev dock att det är och har varit trevligt att bo här och ingen ångrar att man flyttade hit.

Närmast på föreningens program står historievandring i gamla Östersem den 27 maj under ledning av Yngve Karlsson med flera.

Inger Jonasson