Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Handogs byalag

Sista helgen i juni var det fest i Handog och det i dagarna två. Det var åter dags för Handog XII-timmars. En festhelg som har mer och mindre regelbundet arrangerats sedan 1984.

I vanlig ordning börjar kalaset med fisketävling på fredag kväll. Första åren var det bara gädda som räknades, men numer är det Multifiske som gäller. Multifiske innebär att så många sorter som möjligt ska plockas upp ur Indalsälven. Endast handredskap är tillåtna. 10 poäng per sort får man och ytterligare 10 poäng per kilo fisk. Bonuspoäng får de som använder flytväst och har giltigt fiskekort. Tävlar gör man i båtlag om max fyra personer. I år var det Laxbäckens sportfiskeklubb som var bäst. Laget bestod av Erik Laxbäck, Bengt Eriksson, Lena Persson och Stina Persson.

På lördag var det så dags för de stora begivenheterna. Kakkalas och femkamp. Brännboll mellan yngre och äldre, blev den här gången inställd på grund av den tryckande värmen. Att fika och trycka i sig massvis med kakor, var däremot inget större bekymmer för någon. Byns damer är suveräna på att producera godsaker i alla de former och formar som finns. Då ska man ha i åtanke ett för halvannan vecka sedan var det veteranbilfika vid byns föreningshus. Då var det cirka 500 kaffegäster som gottade sig. Den här helgen kom inte lika många, men kakåtgångon var nog nästan lika stor.

Dagens stora begivenhet är femkampen. Den börjar med kvaltävlingar, där de tio bästa går till den prestigefyllda finalen. I år var det Fredrik Henriksson och Bruno Lönn som hittat på grenarna. Och som vanligt var det helt nya och oprövade grenar. Boxning, skytte med värdelöst gevär, vedtornsbygge, ballongkamp och Ninjabana var de grenar som skulle avverkas. Titelförsvarare Erika Jonsson hade en överlägsen ledning inför avslutande Ninjabanan. Tyvärr så räckte inte Erikas intjänade bonussekunder till. Hinderbanan var allt för tuff för henne. I stället blev det brorsan och löparfenomenet Paul som tog en klar seger efter ett magnifikt lopp i hinderbanan. Dagen avslutades med middag på byns föreningshus.

Resultat Multifiske:

Laxbäckens Sportfiskeklubb

Borvar

Jonssons

Resultat Femkamp:

Paul Jonsson

Andreas Persson

David Elovsson

Sture Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel