Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hammerdals vävstuga

Annons

Sommarens bussresa gick den 9 juli från Hammerdal. Resan gick till hembygdsgården i Strömsund där det fanns mycket att titta på såsom hantverk i alla dess former, vidare besök på Beppemuseet samt fika på Café Tomten.

Vi fortsatte resan mot Ramsele med ett stopp vid Nässjö kvarn där en trevlig guide tog emot och berättade att den första elektriciteten till Ramsele kom härifrån 1913. År 1935 köpte Graningeverken Nässjö kvarn med elverk och såg. I mitten av 1960-talet upphörde verksamheten. Kvarnbyggnaden var i dåligt skick och riskerade att helt förstöras då Ramsele kommun tog över ansvaret i mitten av 1970-talet. Besökarna kunde köpa med sig nytillverkat kornmjöl till mångas förtjusning.

Ramsele blev nästa stopp med besök på två loppisar (Pop up och Röda korset), samt ett besök på Ramsele hembygdsgård som hade en mycket sevärd utställning i många olika hantverk.

Nu var resenärerna mogna för en trerätters middag i Storfinnforsen som blev serverad och presenterad i en munter tappning. Mätta och nöjda ställde vi kosan hemåt. Vädret hade stått oss deltagare bi hela dagen.

Anna-Britta Jakobsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel