Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Hammerdals vävstuga

Annons

Hammerdals vävstuga hade årsmöte den 21 februari på Åsgården i Hammerdal, med firande av 40 års verksamhet. 31 medlemmar infann sig för att bli bjudna på kycklinggryta. Efterrätten bestod av ostbricka, chokladmousse, panna cotta med mera.

Mötet uppmärksammade att Elsa Andersson varit med ända sedan starten den 23 januari 1978. Hon började som ordförande och är "still going strong" som uppskattad gruppledare.

Därefter vidtogs sedvanliga årsmötesförhandlingar med betoning på 40-årsjubileum.

Verksamheten under 2017 har varit, årsmöte och höstmöte i PRO-lokalen i Hammerdal. Vårmöte hölls på Big River Camp i Storåbränna. Två arbetsdagar som varit välbesökta. En dag på hembygdsgården med försäljning av nybakat tjockkambröd, kaffe och våffla samt lotteri. Loppis under Joelmässan. Första advent på Medborgarhuset med lotteri, kaffe och glögg. Vävstugan gjorde en resa till Krokoms vävstuga då "Blomqvists" var där och visade sin vårkollektion.

Linföreningen besökte vävstugan i september där vi bjöd på fika och sålde lotter.

Under året har det vävts 146 meter.

Följande styrelse valdes att gälla under 2018: Gerd Sjödin ordförande, Anna-Stina Danielsson vice ordförande, Ann-Britt Jakobsson sekreterare, Lena Edström kassör, Maj-Lis Glantz ledamot och Karin Lindroth suppleant.

Ann-Britt Jakobsson

Annons