Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Hammerdals hembygdsförening

Annons

Det årliga kruskalaset på hembygdsgården i Hammerdal ägde rum den 14 juli. Solen var vänlig nog att lysa på våra vackert dukade bord med vita dukar och blommor ute på gräsmattan. Det var lite kallt i början av dagen, men tålmodiga gäster satt ute redan från början, andra valde att sitta inne i stugvärmen där brasan var tänd.

När vi öppnade dörrarna klockan 11 var det en lång kö av gäster som ville komma in för att först kunna välja bland våra cirka 50 sorters kakor, som snälla damer i Hammerdal bakar åt oss varje sommar. Det var en strid ström av gäster hela dagen och cirka 280 personer som fikade.

Ju längre dagen led blev det varmare och soligare, så det var en stor skara som satt ute och lyssnade på Lars-Håkans fantastiska spelmän. De spelade i omgångar hela tiden så länge gästerna var kvar. Det var verkligen uppskattat!

I Hattmakarstugan hade Ann-Christin Andersson utställning av sina vackra yllebroderier och det bakades tunnbröd till försäljning i bakstugan.

Det mest fantastiska och som aldrig har tidigare inträffat, var att alla kakorna tog slut, så vi stod där med tomma fat när sista gästerna kom. Även vårt stora lotteri sålde slut. Ja, man kan väl säga att det var ett riktigt tabberas!

Det blev en fantastisk dag med sol, bra musik, goda kakor och positiva gäster.

Tack allesammans!

Mildred Edin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel