Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Glatt och trivsamt på årsmötet i Kövra

Föreningen Glamusikalliansen har avhållit sitt ordinarie årsmöte, denna gång på Glámusikkaféet i Kövra, 2 mil norr om Svenstavik.

Trots globalt virushot fanns ett 30-tal personer på plats , friska och uppspelta medlemmar ur den i dag 122 personer stora föreningen.

Mötet inleddes med parentation över de under året bortgångna musikvännerna. Åke Bengtzon ledde mötet med Aina Nilsson som protokollförare.

Av verksamhetsberättelsen framgår att föreningen deltagit aktivt med genomförandet av den 18:e Glamusikfestivalen i Hallen samt att föreningen firat sitt 25-årsjubileum i december. Årets Glamusikstipendium tilldelades 18-årige Elias Persson från Österåsen, Häggenås. Föreningens ekonomi är stabil.

Styrelsen har bestått av Aina Nilsson, Wivi Anne Olsson, Lotta Andersson, Sture Blom samt Rolf Göransson. Eftersom styrelsen saknar ordförande sedan år 2017 är Rolf utsedd som ”huvudman” inom styrelsen. Revisorer är Harry och Irene Svensson i Brånan. Valberedning: Erling Hansson och Åke Bengtzon. Samtliga funktionärer omvaldes av mötet.

Föreningen hoppas nu på ny festival i Hallen i samarbete med ortens sportklubb, den 19:e på raken vecka 30. Det vore ett stort ”aber” om fortsatt virushot skulle äventyra besöken från vårt västra grannland, men ingenting kan förutsägas i dag om detta orosmoln. En förtröstan om att restriktionerna har mildrats till den tiden uttalades av mötet.

Efter årsmötet bjöds deltagarna på god närande och välsmakande kryddig och mustig grönsakssoppa med tunnbrödsstut. Efter en stunds underhållning av medlemmarna avrundades mötesdagen med en god tårtbit samt kaffe.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel