Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Glamusikalliansen

Musikföreningen Glamusikalliansen firade 25 år i lördags. Tilldragelsen delades av såväl spelglada musikanter som matglada jubileumsfirare.

Lotta Anderssons sång till Rolf Göranssons dragspelsackompanjemang inledde jubileet och detta duettpar ingår också i föreningens aktiva styrelsearbete sedan många år.

Efterhand som sorlet runt de uppdukade festborden lägrade sig fortsatte den sociala samvaron med att ett ytterligare antal spelsugna musikanter tog hand om den spontana spelglädjen.

Frejdige dragspelaren Gösta Jonsson, från Gäle i Fåker och med spelhemvist både i Näs spelmän och Jämtbälgen, uppmanade sina musikkompisar i publiken till medverkan. Hans vädjan hörsammades och efterhand bestod underhållningspatrullen plötsligt av ett tiotal glada utövare. Bra baskomp levererades av Skuckumusikanten Hans Erik Hansson samt munspelaren Erling med samma efternamn. Ett härligt ”allspel” applåderades av mätta och belåtna firare.

För det dignande julbordet stod Glamusikkaféet i Kövra med Wivi och hennes son Daniel Rödén som ”aftonens hovmästare”. Wivis make Bert Olsson bidrog med sitt durspelande hela aftonen. Bland gästerna sågs Aina Nilsson, spindeln i nätet för den kommande Hallenfestivalen, samt ett flertal medlemmar ur det anrika spelmanslaget från Oviken.

Att den glada musiken lever i högönsklig välmåga kunde konstateras då festligheterna avrundades efter cirka sex timmars gemyt i dur.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel