Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Frösö hembygdsförening

Söndagen den 25 augusti blev en riktig familjefest på Stocke Titt. Då anordnades årets drakbyggardag och även invigdes föreningens nybyggda lek- och balansbana.

Förhoppningarna var att några skulle uppmärksamma informationen som skickats ut via olika medier, men att tillströmningen skulle bli så stor blev mycket glädjande. Glada barn och föräldrar gav sig i kast med drakbygge under kunniga Ali, som tillhandahöll byggmaterial: tunna, lätta träpinnar, tråd och papper samt goda råd om hur man skall bygga en drake som i slutändan kan lyfta. Han hade redan tillverkat några drakar som släpptes ut i den inte alltför friska vinden, men trots detta lyfte och svävade högt över området.

Det visade sig vara stor kreativitet bland draktillverkarna. Drakar i många former och dekorer svävade snart i luften av många olika modeller. Tyvärr tog det inhandlade byggmaterialet slut, men skam den som ger sig. Ut i skogen och hitta tunna kvistar som visade sig fungera utmärkt. Men den som jobbar behöver föda! I köket regerade Marwan och Ahmad som tog emot beställningar och levererade blixtsnabbt falafel till sugna byggare. Jättepopulärt!

På den stora ytan runt Stockesalen och caféet var det full aktivitet med ridning på käpphäst, pilkastning och styltgång. Vuxna och barn hittade varandra i glad lek.

Klockan 14 var det dags för invigning av vår nybyggda lilla lekpark. Lek- och sångunderhållare var Emil Eklöv, KÅDA, som direkt la an tonen då han dök upp i drakverkstan och undrade om nån hade lust att hänga med till lekplatsen. Där presenterade han sin ukulele, Inez, och sedan var det sång, musik och roliga historier på löpande band. Barnen hängde med från första stund, även då vissa bokstavligen hängde upp och ner i lekredskapen.

En glad skylt, målad av Ulla Oscarsson, informerar om var man hittar lekparken som två duktiga hantverkare, styrelseledamot Ernst Norenius och föreningsmedlem Bengt Nilsson, har lagt ner många arbetstimmar åt att skapa under vår och sommar. Detta för att ge våra besökare, både unga och äldre, en kul upplevelse utöver den vackra utsikten och härligt fika som annars är hembygdsgårdens signum.

Eli Widmark

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel