Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Frösö hembygdsförening

Den 26 mars 2014 hade Frösö hembygdsförening årsmöte i Stockesalen, Frösö hembygdsgård, Stocke Titt. Ordförande Pär Jönsson öppnade mötet och hälsade de 23 närvarande medlemmarna välkomna. Till mötesordförande valdes därefter Arne Eskilsson och till sekreterare Karin Eriksdotter Johansson.

Av verksamhetsberättelsen framkom att sommarens midsommarfirande besöktes av cirka 5 500 personer, vilket säkert det vackra vädret bidrog till.

Under det gångna året har föreningen med hjälp av statsbidrag kunnat påbörja en upprustning av Collegabostaden som angripits av hussvamp. Ove Hemmendorff berättade att nio ton takisolering (jord och torv) skottades ut i samband med saneringen. Taket på Trivialskolans bibliotek har fått en del spruckna takpannor utbytta. Det noterades att stödinsamlingen av medlemmar och Frösöbor för upprustning av Stockesalen inbringat 45 350 kr. Revisionsberättelsen lästes upp av revisor Tomas Frank. Pär Jönsson redogjorde för en del planerade aktiviteter under 2014. Maj och augusti-september ordnas guidade turer till fots och med cykel. Traditionellt midsommarfirande arrangeras på hembygdsgården, och helgen 6-7 september firar föreningen 90-årsjubileum. Om detta och mer därtill finns att läsa på föreningens hemsida . Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Mötet valde Pär Jönsson till ordförande (omval). Till ledamöter valdes: Eli Widmark (omval), sekreterare, Karl Gustav Brygg, Göran Gastby, Ove Hemmendorff och Eva Johansson-Holmberg. Karin Eriksdotter Johansson fortsätter som kassör. Suppleanter: Lars Håkansson och Solweig Reichenberg (omval). Valberedning: Kjell-Ove Wiklund, sammankallande, och Folke Löfgren.

Mona Nordlund som ansvarat för Bröddoften avtackades med ett vackert förkläde med motiv från Överhogdalsbonaden, designat av Eli Widmark. Avgående ledamöterna Lars-Olof Grönlund, Magnus Marcks och Marie Åsell var inte närvarande och kommer att avtackas vid annat tillfälle.

Mötet avslutades och i samband därmed fick föreningen till sin glädje motta en penninggåva från Alliansen Frösöluffen. Därefter avnjöts kaffe med hembakat dopp, samt underhållning med musik och sång av fiolbyggaren Astrid Pullar och riksspelmannen Richard Näslin. De trakterade fiol, munspel och egentillverkad cittra. Ett mycket uppskattat inslag!

Karl Gustav Brygg