Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Wilhelmsberg

Annons

Vackert belägen på Norderön med utsikt mot Oviksfjällen ligger kurs- och lägergården Wilhelmsberg, där föreningens årsmöte hölls den 27 april.

Wilhelmsberg består av året runt-huset Arken med matsal, samlingssal, modernt kök samt två- och flerbäddsrum och Villan, det så kallade Sommarhuset. Villan byggdes 1915 enligt ritningar av arkitekt Per Benson, som även utformat Peterson-Bergers Sommarhagen.

Största fokus för föreningens verksamhet har genom åren legat på barn och ungdomar. Många är de som genom åren har glädjefyllda minnen från barnkörläger och konfirmandläger. Företag, församlingar och föreningar kan boka gården för olika typer av aktiviteter med eller utan övernattning. Populärt är även att boka gården för privata sammankomster.

Från det gångna årets verksamheter kan nämnas ett stort barnkörläger, som genomfördes i augusti och flera retreater/stilla dagar samt privata arrangemang. Positivt är att det finns en uppåtgående trend när det gäller behovet av ”stilla dagar” där gården och miljön lämpar sig utmärkt.

Ett nytt tillskott i gårdens utbud har varit uppskattade önskesångskvällar med Sven-Erik Olsson och Anders Silverdahl i spetsen med hjälp av flera.

Gården drivs på ekumenisk kristen grund och är öppen för alla som delar föreningens vision. Detta visade sig på ett positivt sätt i styrelsen som valdes på årsmötet där EFS, Pingströrelsen, EFK samt Svenska kyrkan finns representerade. Till ordförande valdes Martin Nilsson, Högarna, samt övriga ledamöter Hans-Erik Hansander, Eva Widholm, Helge Larsson, Jan Björkholm, Anette Chikaonda, Inger Silverdahl och Mikael Sjödin. Avgående Carl-Eric Lundqvist och Martin Nilsson avtackades för långvariga, goda och uppskattade insatser i styrelsen. Linnea Krusenberg och Michel Engelsperger som inte kunde närvara, innefattas även i detta tack.

Då föreningen drivs helt av ideella krafter framförde styrelsen ett tack till alla frivilliga insatser och gåvor.

Guldkant på detta årsmöte fick vi genom en sånggrupp från Brunflo som medverkade med Sven-Erik Olsson vid pianot. Ungdomarna Hedda Lindqvist, Ella Hemmingsson, Felicia Olsson och Isabell Domino gladde mötesdeltagarna med vacker sång som berörde.

”Till dess Han kommer”* är devisen på gårdens klockstapel och mötet avslutades med positiva förhoppningar att gården ska få finnas kvar tills detta inträffar. (*Dessa ord syftar på Jesu andra tillkommelse, enligt Bibeln).

Innan vi skildes åt ledde Torgny Widholm en tänkvärd andakt.

Marie Marcusson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons