Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Norden

Länsbo blev styrelseledamot i Föreningen Norden

Föreningen Norden i Sverige höll sitt fullmäktige lördagen den 13 juni. Den här gången digitalt med ombud från landets alla län. Den avgående ordförande Berit Andnor Bylund, tidigare minister och riksdagsledamot från Jämtland, avgick som ordförande och Åsa Torstensson, även hon tidigare minister, valdes till ny ordförande.

Vid fullmäktige valdes också Anders Edvinsson, Östersund, till ny ledamot i styrelsen. Anders är sedan tidigare ordförande i Föreningen Norden Östersund/Jämtland.

Fullmäktigemötet antog ett uttalande om vikten av att det nordiska samarbetet upprätthålls trots tider av karantän och gränsstängningar. Föreningen Norden har sedan drygt 100 år arbetat med och bidragit till ett fungerande nordiskt samarbete, passunion och inte minst kulturellt utbyte mellan länderna och strävar efter att Norden ska vara den mest hållbara Regionen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel