Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen HjärtLung Östersund

Annons

Föreningen HjärtLung Östersund har haft besök av doktor Mikael Lilja, som informerade på ett mycket enkelt sätt om diabetes och vad man ska tänka på.

Det har hänt mycket under de senaste 50 åren vad gäller diabetes typ 2. Det är inte enbart bukspottkörteln som har betydelse för hur sockervärdet ligger utan även lever, fettväv, muskler och njurar. För att förebygga typ 2-diabetes gäller fram för allt att vara fysiskt aktiv, göra smarta val när det gäller kosten med långsammare kolhydrater, fibrer, nyttiga fetter och osötad dryck samt undvika övervikt/bukfetma och tobak.

Våra blodkärl mår dåligt av för höga sockervärden. Funderar man över sitt sockervärde skall man gå och få det kontrollerat på hälsocentralen.

Det var en mycket lärorik information och som en av medlemmarna sa: Jag har haft diabetes länge men aldrig fått så bra förklaring.

Karl-Erik Hermansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel