Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Gamla Hornsberg

Föreningen Gamla Hornsberg höll sitt årsmöte den 9 mars i Hornsbergskyrkans samlingslokal. Femtiotvå medlemmar infann sig till mötet. Ordförande Sören Svedberg var frånvarande denna kväll så vice ordförande Arne Nilsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna, varefter det hölls en tyst minut för de medlemmar som avlidit under det gångna året.

Dagordningen avverkades i rask takt fram till frågan om medlemsavgiften där det beslutades att den ska vara samma som tidigare, 200 kronor/år. Därefter vidtog valen. Ordförande Sören Svedberg omvaldes för ett år. Inga ändringar skedde i den övriga styrelsen som nu består av Arne Nilsson vice ordförande, Christer Lilliehöök sekreterare, Örjan Bylander kassör samt övriga ledamöterna Fritz Åsell, Barbro Jonsson och Mats Malmqvist.

Till redaktionskommittén för Hornsbergskrönikan omvaldes Maud Halvarsson och Nils- Erik Bladh. Programkommittén informerade under punkten övriga frågor om att årets sommarutflykt inte är färdigplanerad ännu. Kommittén återkommer om detta vid nästa medlemsmöte i maj.

När den formella delen av dagordningen klarats av tackade vice ordförande Arne Nilsson de närvarande för visat intresse och förklarade själva årsmötet avslutat samt hälsade kvällens gäst, Ewert Marcusson, välkommen för att berätta, spela och sjunga. Precis som ryktet förmält är han en underhållare av helt egen sort.

Han har en fantastisk förmåga att till synes slumpvis och ofta i samtal med publiken ösa fram personliga minnen från upplevelser och möten runt om i Sverige – framför allt i Norrlands inland där publiken känner sig hemma med orter, vägar och tilldragelser. Ibland var det knäpp tyst i lokalen, alla, verkligen alla, lyssnade tyst och intensivt för att sedan brista ut i skrattsalvor blandat med starka applåder.

Efter avbrott med gott fika och dragning i kvällens lotteri fortsatte Ewert på sitt oefterhärmliga vis till allas glädje. Ja, en glädjespridare är han, kombinerat med djup och mänsklig medkänsla. Efter en sista sång av Ewert blev det dags att avsluta kvällens trivsamma underhållning och medlemmarna drog sig hemåt.

Christer Lilliehöök

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel