Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Gamla Hornsberg

Föreningen Gamla Hornsberg höll sitt första medlemsmöte efter sommaren 9 september. De medlemmar som bevistade mötet denna kväll var 54 till antalet, vilket får ses som klart godkänt. Sedan ordförande Sören Svedberg hälsat alla välkomna och förklarat mötet öppnat kunde tre nya medlemmar hälsas välkomna in i föreningen. Därefter vidtog den formella delen av mötet som inte innehöll några större nyheter.

När det blev dags för kvällens gäst hälsade ordförande Andreas Ringnér välkommen. Han bor på Frösön, är en mycket duktig fotograf och har filmat och fotograferat mycket från djurlivet och naturen i Jämtlands län. Eftersom älgjakten nyligen startat i länet var naturligtvis älgen hans tema denna kväll. Detta pampiga djur som är världens största hjortdjur förekommer i ganska stor omfattning i Sverige, mellan 300 000 och 400 000 älgar tror man.

Andreas berättade om och visade bilder och videoklipp som han tagit själv på flera platser i länet och även i angränsande delar utanför länet. De intressantaste bilderna och filmerna har han tagit vid det numera kända älgvadet över Ångermanälven utanför Junsele, som gick på så kallad slow-tv i våras. Tv-filmerna var tagna med i förväg uppsatta kameror medan Andreas själv var på plats under några dagar och filmade. Otroligt bra och sevärda bilder och filmer. Att han sedan berättade till bilderna på ett mycket proffsigt och kunnigt sätt, hjälpte till att göra kvällen mycket minnesvärd.

Efter denna älgkavalkad tackade ordförande Andreas för hans eminenta framförande och förklarade mötet avslutat. Därefter var det som vanligt dags för kaffe med gott bröd och dragning på de under kvällen sålda lotterna. En del Hornsbergskrönikor såldes också varefter deltagarna skingrades och drog hemåt i det tilltagande mörkret.

Christer Lilliehöök

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel