Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Gamla Hornsberg

Annons

Föreningen Gamla Hornsberg hade medlemsmöte 8 september I Hornsbergskyrkans samlingssal. Ordförande Åke Karlsson kunde hälsa 50-talet medlemmar välkomna, bland dem som nya medlemmar Sten Eriksson och Hans Dahlgren. Ett särskilt varmt välkommen riktades också till kvällens föredragshållare Birger Ekerlid.

Bibban Jansson meddelade att vi från Lena Jonsson mottagit en gåva bestående av 47 fotopärmar och –album, tre negativpärmar, sex inramade foton samt sex oinramade foton. Fotona är tagna av Lenas framlidne far, Eivind Jonsson. Bibban ville i detta sammanhang betona vikten av att vi behöver en ny föreningslokal, bland annat för vårt arkiv och våra gåvor.

Kvällen avslutades med gott fika och Birger Ekerlid berättade mycket uppskattande om sitt författarskap och visade bilder om Östersund från förra sekelskiftet.

Nästa gång föreningens medlemmar träffas blir den 10 november. Då kommer Anders Hansson och berättar om Husoffer.

Gullan Sterner