Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Föreningen Gamla Hornsberg

Föreningen Gamla Hornsberg träffades den 24 juni 2014 för årets sommarutflykt som gick till Handöl. Vädret var det bästa tänkbara med flödande sol, om än en aning kyligt. Vice ordföranden Arne Nilsson kunde räkna in drygt 50 deltagare, av vilka vi kunde särskilt välkomna fyra av våra medlemmar i förskingringen, nämligen Anita och Bertil Andersson från Örebro och Irma och Bertil Wiklander från Sundsvall.

Första stopp skedde på Hållandsgården för morgonfika, där vi bland annat kunde bese en modell av Jerusalem från år 33. Färden gick därefter vidare till Handöls Täljstensutställning med kafé, där vi möttes av en frestande doft av nybakta kanelbullar. Men eftersom vi var nyfikade fick vi ägna oss åt utställningen och de produkter som tidigare tillverkades av täljsten när industrin var igång. Diverse inköp gjordes också. Här fanns mycket att titta på, bland annat en utställning av Armfelts karoliner och den stora katastrofen som inträffade nyåret 1718-1719, då en stor del av den svenska hären frös ihjäl på fjället.

Vi gjorde också ett kort besök i Handöls lappkapell och ett stopp gjordes för att titta på den nya hängbron över Handölan. Några av hornsbergarna passade på att prova bron. Lunch intogs. På hemvägen passade vi på att besöka Åre glashytta, där vi fick se hur en liten fågel i glas tillverkades. Här gavs också tillfälle till diverse inköp. När vi närmade oss Hornsberg såg vi att det hade regnat ordentligt under vår bortovaro. Vi hade dock haft fint väder hela tiden och kunnat beundra de vackra vyerna i vår fjällvärld. Han som rattade oss säkert och elegant heter Peter Sjöström.

Föreningen gör nu sommaruppehåll och vi träffas till höstens första medlemsmöte den 8 september, då Birger Ekerlid kommer och berättar.

Gullan Stern