Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Före detta Kost-och näringsmedlemmar avd 613

Vår längtan efter smarriga semlor och att få höra historien om Frejas Bakeri gjorde att vi, denna gång sex kostchefer, träffades hos Lisbeth och maken Magnus Lagerfelt på Söder i Östersund.

Lisbeth hälsade välkommen och visade oss runt i bakeriet i huset som Magnus byggt. Det var först tänkt som garage men blev ett bakeri, en bakstuga, i stället. Frejas Bakeri har nyss firat tio år.

Bakeriets tre bagare använder ekologiska råvaror och bröden är surdegjästa. Semlorna vi smakade hade tillbringat två dygn i kyla, långjästa. I bland ordnar paret minimarknad, med underhållning på gården, tillsammans med andra matkreatörer från länet. Nu ser vi fram mot nästa möte, i mars, på annan plats.

Eva-Britt Borg-Björnström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel