Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Elöverkänsligas förening Jämtlands län

Vår sommarträff 2019 blev en heldagsutflykt till Härjedalen, en solig söndag i augusti. Två bilar från Jämtland åkte till Ytterberg, utanför Sveg. Där tog Kerstin Persson emot oss i sitt hem. Hon delade värdskapet med sommarboende Karin och Kalle Adolfsson, medlemmar från Tumba, Stockholm.

På grund av Karins extrema känslighet, samlades all elektronik, som kameror, klockor och hörapparater, i en plåtburk. En medlem hjälptes höra lite bättre, med provisorisk papperstratt.

Det dukades ett långbord med smaklig grönsakssoppa, bröd och citronvatten. Efter en paus serverades kladdkakor med glass, vinbär och hallon.

Fotografering av oss elva deltagare gjordes vid en solstund på yttertrappan.

Mellan varven diskuterades främst kommande föreläsning i oktober, då också allmänheten kan lyssna på forskaren Mikko Ahonen som informerar om 5G och hälsoeffekter av trådlös teknik. Dessutom rapport från broschyrgruppen i länet som utformat vår egen informationsfolder som ska delas ut till allmänheten.

Slutligen informerade Kalle A hur en fast telefon ska kunna anslutas till Telias mobiltelefonnät, i de fall gammal kabel tas ur bruk. Det installeras en router, som då bör isoleras på lämpligt sätt.

Föreningens öppna styrelsemöten har fortsatt detta år både på Café Tegelplan i våras och på Frösövallen i sommar. Ett bra tillfälle för styrelsen att diskutera med andra medlemmar.

Dagen avslutades med kort sightseeingtur i tre bilar, på höjderna i Ytterberg. Här ser man tydligt månghundraårig bebyggelse på gamla gårdar, ännu helt i privat ägo. Jämtarna for sen nöjda hemåt, med praktisk bensträckare i Åsarnas skicenter.

Kerstin Åsbo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel