Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: EFS Mittnorrland

Distriktskonferens med årsmöte för EFS i Mittnorrland hölls första helgen i maj i Sundsvall. Temat för helgen var vardagsdiakoni. Verksamhet som bedrivits under året handlar om stöd och inspiration till EFS-föreningar, läger, personaladministration och vidareutbildning med mera. Många exempel på kyrklig social hjälpverksamhet belystes: soppkök och vardagsöppen kyrka, flyktingrådgivning, läxhjälp, familjerådgivning och Street Aid, en buss omgjord till mötesplats för ungdomar. Årsmöte hölls också för Missionsfondsföreningen som förvaltar tillgångar tillhörande EFS-distriktet.

Verksamheterna på Solbacken, Prästänget, Wilhelmsberg, Frösövallen och Hållands folkhögskola presenterades. Dessa har alla anknytning till EFS-distriktet. I sommar finns ett stort och varierat utbud av aktiviteter på dessa platser.

Åsa Backlund