Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: EFS Missionsförening i Strömsund

EFS-föreningen hade sitt 116:e årsmöte på skottdagen den 29 februari. Mötet inleddes med psalmen "Jesus för världen", varefter Iwan Örjebo hade en kort betraktelse över Skapelseberättelsen.

Sedan företogs de sedvanliga förhandlingarna.

Till styrelse för 2020 invaldes följande ledamöter: Gunbritt Örjebo, Kerstin Bäcksund, Ingemar Svensson, Gunnar Berglund och Gun Eriksson. Som suppleant valdes Markus Nordenmark.

Trots att föreningen inte haft någon fast anställd, har det varit mycket verksamhet under året, i alla fall med hjälp av kallade talare och flera av föreningens medlemmar.

Verksamheten har bestått av välbesökta gudstjänster, trevliga stugmöten och omtyckta Mitt på dagen-träffar. Över 680 personer har deltagit i gudstjänsterna och Mitt på dagen-träffarna har haft 166 besökare.

Barnkyrkan har hållits för barnen under de flesta söndagsgudstjänsterna och som letts av Maria Nordenmark, Helvi Rosendahl och Hans-Olov Carlsson.

Dessutom ordnades en vårfest på Rotnäset och under Dundermarknaden fanns EFS och Svenska Kyrkan utanför marknadsområdet och serverade varmkorv under kvällarna.

Traditionsenligt anordnades en höstauktion som blev välbesökt.

Mycket musik har förekommit under året av olika slag. Den så kallade "Ekumeniska Ungdomskören" som bildats har medverkat vid ett flertal tillfällen.

Ur ekonomisk synvinkel har föreningen haft ett bra år. Gåvor, kollekter och bidrag har inkommit och föreningen har i stort sett kunnat uppfylla sina åtaganden.

Inga-Brith Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel