Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Domuspensionärerna

Sedan några år tillbaka har Ingrid Johnson, Östersund, samlat damer som gått i direkt pension från Domus, Östersund till träffar. Nu i slutet av augusti träffades tjugofem av dessa vid en lunch i Brunflo. Dagen till ära hade de bjudit in Per Westermark, Hammerdal, som på 1960-talet arbetade tillsammans med många av dem som säljare och avdelningschef. Han återkom till Östersund 1987 och var femton år framåt vd för Konsum Jämtland.

Många av deltagarna hade startat i Domus redan när varuhuset öppnade 1962. År 1970 fördubblades Domus yta på Prästgatan 47 och man var ungefär 300 anställda. En stor arbetsplats som kunde ge en bred säljservice till jämtar och härjedalingar. Ann-Katrin Andersson berättade att hon som sextonåring började på Domus kosmetik 1962 och arbetade där i 49 år fram till pensionen 2011. I stort sett under samma tid som stora Domus fanns i Östersund.

Stämningen var på topp när man berättade om episoder och händelser under sin tid i Domus. Tänk sade Anna Thor, Brunflo, nu 90 år, på den tiden kunde man gå ensam med stora dagskassor till banken på kvällen. Det man betonade var att man hade känt en stark familjekänsla och att man hjälpe varandra både i arbetet och på fritiden.

Sören Jonsson