Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Diabetesföreningen Strömsund

Diabetesföreningen i Strömsund har haft sitt årsmöte 2014. Man samlades till årsmötesförhandlingar för att redovisa verksamhet och resultat- och balansräkning för 2013. Verksamheten har inte lyckats samla så många medlemmar som önskats, men några aktiviteter har man försökt sig på. Styrelsens önskemål om förslag på aktiviteter har klingat ohörda, varför man i planeringen för kommande år beslutade, att intresset från medlemmarna får styra verksamheten under kommande år.

Verksamhetsberättelse och resultaträkning presenterades och godkändes av mötet. Revisorernas berättelse visade inget att anmärka på, varför styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret. Budgetförslaget för 2014 godkändes, och medlemsavgifter fastställdes oförändrad.

Styrelsen omvaldes i sin helhet, med Marie-Louise Strömgren som ordförande, Egon Forsberg som kassör och sekreterare och Knut Johansson, Kerstin Persson och Leif Mattson som ledamöter, med Baltzar Holmberg och Bo Anders Kock som ersättare. Till revisorer valdes Barbro Gustafsson och Jahn Strid.

Den gamla kanslilokalen har städats ur, och gammalt överblivet material har slängts. Förhoppningen från handikapporganisationernas sida är att en ny gemensam lokal ska gå att uppbringa till en överkomlig kostnad.

Hur det än är, så fyller vi alla en betydelsefull uppgift ute i samhället, ett samhälle som öppet för alla oavsett handikapp eller andra problem accepteras och får plats.

Egon Forsberg