Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: DHR Härjedalsavdelningen

DHR Härjedalsavdelningen höll den 14 mars sitt årsmöte på Bäckedals folkhögskola. Föreningens ordförande Tommy Johansson hälsade medlemmarna välkomna.

För att hedra medlemmar som avlidit under året hölls en tyst minut med ljuständning och en dikt av Pär Lagerqvist lästes av Laila Bergman.

Till att leda årsmötet valdes Karin Holmin.

Verksamhets- och revisionsberättelserna föredrogs och styrelsen beviljades full ansvarsfrihet för det gångna året. Föreningen har under året ordnat trivselträffar varannan onsdag med kaffe, handarbete och diskussion kring omsorgs- och tillgänglighetsfrågor. Det årliga sommarlotteriet där vinsterna skänkta av medlemmar och från trivselträffarna är väldigt uppskattade.

DHR har gjort några resor tillsammans, bland annat till Storhogna, Härjeåsjöns lantgård och julbordet var i Herrö. Ett stort tack till ”fixarkommittén” som ordnar så trevliga resor.

DHR deltar aktivt i Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta (HRPF). Styrelsen har gjort en skrivelse till kommunen angående möteslokaler i Svegsområdet. Vilket inte är en enkel fråga eftersom de måste vara tillgänglighetsanpassade för alla med någon form av funktionsnedsättning.

Efter valen har DHR:s styrelse följande sammansättning: Ordförande Tommy Johansson, vice ordförande Bosse Löfgren, Gunilla Zetterström Bäcke, Katariina Jokisalo, Margareta Paulsson, Laila Bergman och Maria Sjöström.

Mötet avslutades, mötesordförande tackades med blommor och det serverades en god lunch och ett litet lotteri.

Gunilla Zetterström Bäcke

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel