Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Centerpartiet i Krokoms kommun

Centerpartiet i Krokoms kommun har haft kretsårsmöte i Alsens Bygdegård efter ett intensivt år.

I samband med årsmötet gick startsignalen för ”Samtalsåret 2020”, som innebär att partiets företrädare under det kommande året ska använda tid för att samtala och lyssna på många människor. I Krokom betyder detta att man med kaffekoppen som medel ska sitta ned och resonera med kommuninnevånare runt om i kommunen.

Idén till denna ”kaffekoppsstrategi” kommer från Senterpartiet i Norge. Inte minst hos grannarna i Tröndelag har den varit mycket framgångsrik. Utifrån synpunkter och förslag från medborgarna har partiet utvecklat och konkretiserat sin gröna, decentralistiska politik, en politik ”nær folk”. Med denna lyhörda politik som grund kunde Senterpartiet registrera en stor valframgång i kommun- och fylkesvalet i höstas.

Vid kretsårsmötet i Alsen utvecklade partisekreterare Michael Arthursson Centerpartiets arbete för att hela landet ska leva. Det handlar om allt från ett mer rättvist skattesystem, fungerande kommunikationer, bra förutsättningar för de gröna näringarna till miljö och klimat.

Distriktsordförande Hanna Wagenius rapporterade från arbetet på länsplanet. Centerpartiet är med och leder sex av länets åtta kommuner och dessutom regionen. Denna starka position innebär både ett stort ansvar och stora möjligheter.

Kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson gick igenom läget för Krokoms kommun. Hon rapporterade bland annat att det är helt klart att skolorna i Aspås och på Rödön kommer att finnas kvar och utvecklas, liksom att en ny skola ska byggas i Nälden. Utmaningarna i kommunen är många men också möjligheterna.

Det handlar om att utveckla hela Krokom från Ås till Valsjöbyn.

Ingrid Zakrisson gick igenom den planerade verksamheten runt om i kommunen. Hon hälsade alla välkomna att delta i centerarbetet under kretsens paroll ”Grön politik för det goda livet”.

Årsmötet omvalde Ingrid Zakrisson, Byskogen, till ordförande för centerkretsen.

Övriga ledamöter i kretsstyrelsen är Karin Wallén, Valne, Gunnar Hellström, Aspås, Lena Andersson, Dvärsätt, Karin Jonsson, Kännåsen, Olof Wallgren, Nälden, Andreas Karlsson, Kännåsen, Sarah Lundmark, Valne, Bengt Nord, Grötom Offerdal, Harot Basil, Krokom och Astrid Lönn Jern, Häggsjövik. Adjungerade är Joud Addas, Krokom, för CUF och Britt Larsson, Aspåsböle, för Centerkvinnorna.

Ersättare i styrelsen är: Andreas Axelsson, Alsen, Tommy Lennartsson, Alsen, Karin Häggqvist, Tulleråsen, Björn Skogh, Vaplan, Mats Mathiasson, Alsen, Per Entzell, Rödön, Mahmoud Addas, Krokom, Jonas Gabrielsson, Krokom, Morgan Moverare, Nälden, Erik Nilsson, Ås och Maria Söderberg, Rödön.

Håkan Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel