Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Centerns Ceniorgrupp

Året började med Östersundsrevyn och en månad senare var det dags för Ceniorgruppens besök i Frösö kyrka. Intresset var stort och 30 deltagare hade tagit plats i kyrkbänkarna för att lyssna till Göran Modén - en idé som Håkan Rasteby föreslagit i ledningsgruppen tillsammans med Per Söderberg och Sven Hellström.

Göran fängslade besökarna med sina berättelser om runstenen, kyrkorna på Frösön - i Västerhus och på nuvarande plats. Vad som kommit fram vid utgrävningar och hur reliker kommit till Frösö kyrka. Hur olika föremål skänkts till kyrkan och det var imponerande att höra Göran berätta om olika årtal och personer som tillfört kyrkan olika saker.

Göran Modén berättade också om Wilhelm Peterson Berger - hur han kom till Jämtland (född i Ångermanland), var inneboende i Änge gård i 20 år och hur han byggde Sommarhagen där han flyttade in 1914, samt om hans musikaliska verk, där PB bland annat skrev en kantat till Frösö trivialskolas 250-årsjubileum 1929.

Kommande träffar med Ceniorgruppen är besök vid företag i Trångsviken den 12 mars - Trangia och chark. Den 23 april blir det en träff med HRF för att prata om hörselfrågor och den 27 maj blir det ett besök vid olika företag i Hammerdal.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel