Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Centerns Ceniorgrupp

Det är ett mångskiftande program som deltagarna i Centerns Ceniorgrupp får vara med om. I oktober besöktes Lundstams i Lugnvik och nu var det Bowlinghallen som fick besök av 28 deltagare från Ceniorgruppen. För många av deltagarna var det första gången som Bowlinghallen besöktes.

Mathias Rasteby hälsade alla välkomna och berättade om sin resa från många år inom bankverksamhet, till att nu äga och driva Bowlinghallen kök & bar tillsammans med sin hustru.

Erik Björklund informerade om hur man spelar bowling. Bowlingen har sitt ursprung i kägelspelet som fördes till USA med invandrare från Nederländerna och Tyskland. 1895 fick bowlingen slutgiltigt fasta regler. Svenska Bowlingförbundet bildades 1930 och det första Svenska mästerskapet arrangerades i Göteborg 1931.

Erik berättade om de olika kloten som på bowlingspråk heter ”bollar”. En tävlingsboll kostar idag cirka 3 500 kronor. Banan är 19,65 meter lång och 1,5 meter bred. Käglorna väger cirka 1,5 kg, 381 mm hög och har en bottendiameter på 57 mm.

Deltagarna fick sedan prova på att kasta en del bollar och det blev en del bra resultat även om flera bollar hamnade i rännan.

Deltagarna köpte sedan en god lunch och många har anmält sig till nästa träff som är ”julgrupp” i rådhuset den 11 december då Centerledningen får svara på frågor. Den 12 januari blir det traditionellt Östersundsrevyn, kunde samordnaren Per Söderberg meddela och samtidigt framfördes en hälsning från två gruppmedlemmar som fyllt/fyller 90 år i år - Anna Österholm och Hedvig Jonsson.

Per Söderberg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel