Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Centerns Ceniorgrupp

Traditionsenligt samlades Centerns Ceniorgrupp den 16 september då Vallsundsbron i år firade 21 år. Träffen startade på Centerns nya distriktsexpedition där de 24 deltagarna fick en ordentlig genomgång om vad som hänt i riksdagen av länets C-ledamot Pelle Åsling.

Det var en uppenbart nöjd riksdagsledamot som redovisade alla framgångar som Centern har fått genom januariavtalet och budgetsamverkan: Landsbygdsavdrag, sänkta skatter för pensionärer, ökat grundskydd för pensionärer med höjt bostadstillägg, sänkta arbetsgivaravgifter, enklare att starta företag med direkta skatteavdrag, förbättrad skatteutjämning på gång mellan kommunerna, samt kontanthantering - proposition förväntas den 1 oktober.

Pelle Åsling fick många frågor om sjukvård, ersättning för skog som skall bevaras av naturvårdsskäl, järnvägssatsningar, finansiering av framtida pensioner med mera.

Efter denna genomgång åkte alla över ”21-åringen - Vallsundsbron”, med ett stopp för fotografering vid skylten på Annersia. Vallsundsbron beräknas ha passerats av cirka 42 miljoner fordon under de gångna 21 åren. En härlig lunch köpte deltagarna på Restaurang Källan vid Böle byskola.

Särskilt nöjda denna dag var Håkan Rasteby och Per Söderberg som ingick i Centerns brogrupp. Även Valter Hemå bidrog på olika sätt till brons tillkomst - han levererade en hel del sten till brobygget!

Nästa träff med Ceniorgruppen blir den 16 oktober då Lundstams i Lugnvik får besök!

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel