Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Byalaget Raftälven

Annons

Vecka 29 levde Raftälven upp med ett festligt evenemang, den årliga hemvändarhelgen. Byalaget stod för det omväxlande utbudet som ”Ankracet” i Raftans åvatten, uttertävling i Sandvikssjön samt loppis på Tallsäters dansbana. Dansbanan har ett förflutet sedan slutet av 1940-talet och förvaltas i dag av byalaget som samlingspunkt när det gäller publika aktiviteter. Som under lördagskvällen då picnickorgen packades upp och var och en, i glada vänners lag, umgicks och njöt till underhållning från duettparet Grethe och Peter, som är bland de senast etablerade sommargästerna i den vackra byn.

Byalagets ordförande Bengt Erik Åström (Bempa) såg till så att aktiviteterna flöt på och att medlemmar och gäster skulle trivas. Ankracet vanns av Siv Sjögren och uttertävlingen av ”Team Utgård”. Under lördagskvällen passade Bempa på att tacka organisationskommittén för allt arbete som åvilat byns idogt arbetande eldsjälar och ett speciellt tack riktades till Irene Jonsson som smyckat dansbanans interiör.

Hemvändarhelgen avrundades med ett kort byalagsmöte under söndagen där intryck och idéer utvecklades inför framtiden. Närmast på programmet står ”Älgsoppan” i september på Tallsäter. Man diskuterade också lite förändringar i stadgarna för att på sikt flytta fram datumet för årsmötet från februari till påskatider då flera kan närvara. Den traditionella pimpeltävlingen skall fortsättningsvis återläggas till långfredagen från och med 2020.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel