Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Brunflo Lions

Lions sista månadsmöte för våren har hållits. Av tradition brukar arbetsåret avslutas med middag på något trevligt ställe, där även Lions respektive deltar. Denna gång gästade klubben museet och Hamnkaféet i Arvesund.

President Ingegerd Olofsson hälsade välkommen och påtalade att verksamhetsåret varit synnerligen lyckosamt och givande. Enligt klubbkassören Göran Nordlander har 135 000 kronor samlats in och hittills 111 000 kronor delats ut till olika ändamål. Bland annat har Lions cancerforskningsfond i Umeå fått 30 000 kronor och terapiverksamheten Oasen därstädes 5 000 kronor. Internationellt fortsätter Lions att tillsammans med Carter Center bekämpa trakom och flodblindhet under projektnamnet Sight First.

April månads 30-dagarssatsning på att samla in 1 miljon USD för att bekämpa sjukdomen mässling överträffades med råge! Pengarna används till livräddande vaccinationer: En spruta – ett liv!

På det lokala planet har klubben beslutat skänka en så kallad hjärtstartare till Gulf bensinstation, där Erik Pettersson ser till att personalen får utbildning. Tidigare har klubben placerat en hjärtstartare på Ica.

När det gäller kontakterna med äldreboende på Häradsgården svarar Lion Vivianne Haraldsson för det. Hittills har ordnats högläsning, korvgrillning och kolbulleutspisning. Dessutom bidrar klubben regelbundet med bidrag till trivselkassan för de boende.

I samband med att Ruth Jönses från LC Brunkullan höll ett mycket intressant föredrag om diabetes 1 och 2, överlämnade klubben ett bidrag till fonden för glaukomforskning. Ett skriftligt tack från henne lästes upp vid mötet och lades till protokollet.

Klubben kommer att delta i en aktivitet på Jamtli den 6 juni tillsammans med LC Brunkullan. Lotteriförsäljning och bössinsamling till förmån för Barndiabetesfonden.

För andra året delar klubben ut två skolstipendier om vardera 2 500 kronor till en flicka och en pojke ur årskurs 9 vid Kastalskolan. Stipendiaterna utses av lärarkollegiet. Kraven är goda betyg i ämnena matematik, fysik, kemi och biologi och dessutom god kamrat. LP Ingegerd Olofsson och LS Thore Johnson representerar klubben vid skolavslutningen i Brunflo kyrka den 13 juni. De två stipendiaterna blir Emma Olsson klass 9B och Mattias Svensson klass 9C. LS Thore har i många år varit lärare vid Kastalskolan och sade sig verkligen se fram emot detta uppdrag.

Så var det dags för skifte på presidentposten. LP Ingegerd tackade för sig och överlämnade ordförandeklubban till den tillträdande presidenten Jan Kallin, som tackade för förtroendet och avslutade mötet.

Klubbmästare Claes-Göran Larm hade ordnat en trevlig måltid på Hamnkaféet, vilket uppskattades av alla. Vid middagen förärades Lion Anders Molander Lionrörelsens högsta utmärkelse Melvin Jones Fellowship. Vidare delades broscher ut till några damer och LS Thore delade ut specialmärken till blivande VPL Ingvar Elfving. LP Jan Kallin och PLP Ingegerd Olofsson. LK Göran Nordlander fick en slipsnål, eftersom något kassörsmärke inte finns att köpa.

Efter att alla önskat varandra trevlig sommar gick man ombord på bussen för hemfärd.

Sven Olof Wahlström