Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Bräcke PRO

Annons

Fredagen den 25 april hade Bräcke PRO-förening vårens sista medlemsmöte med drygt 50 deltagare närvarande.

Information lämnades från polisen om att polissamverkansdistriktet som de arbetar inom i Bräcke består av Bräcke-Ånge-Ragunda. David Redin som är biträdande chef i samverkansområdet är placerad i Bräcke.

Bräcke har låg brottslighet och få anmälda inbrott, vi lever alltså i ett ganska tryggt samhälle. Viss alkoholkonsumtion bland ungdomar förekommer samt även i viss mån droger, framförallt nätdroger. Polisen upplever dock att det finns ett engagemang i kommunen för frågorna och positiva möten har hållits med representanter för kommunen där frågorna diskuterats.

Monica Boström informerar om en konferens hon deltagit i, "Passion för livet", och som handlade om att säkra livet som pensionär, en mycket intressant konferens som det planeras fortsättning på.

Ordförande Jan Nääs rapporterade från PRO-distriktets årsmöte där tre stycken från Bräckeföreningen deltog.

12-14 juni 2015 hålls PRO:s nästa rikskongress. Motioner till denna ska vara inlämnade till PRO-distriktet senast 15 augusti 2014.

Meddelades även att sommarens bouleverksamhet startar måndagen den 5 maj klockan 10. Alla hälsas välkomna!

PRO-caféet på Folkets hus kommer att vara öppet varje torsdag från klockan 14 hela sommaren. Alla varmt välkomna!

Den 18 juli kommer Joel Emanuelsson till Torpet i Bräcke. Övriga PRO-föreningar i kommunen kommer att inbjudas. Annonsering kommer!

Föreningens konsumentansvariga Siv Nordqvist informerar om att från 1 juni 2014 ska alla spel registreras med spelkort eller körkort. Detta görs för att alla ska få en bättre överblick över sitt spelande samt få en automatisk vinstbevakning.

Som avslutning på mötet uppträdde föreningens egen teatergrupp, vilka gjorde ett mycket bra framträdande. Ordförande tackade dem för deras framträdande och önskade dem välkomna tillbaka.

Slutligen förrättades lotteridragning från ett i vanlig ordning välfyllt vinstbord. Därefter avslutade ordförande mötet och önskade alla en trevlig och skön sommar, innan alla som så önskade samlades till gemensamt fika i Folkets hus.

Kerstin Wallin