Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Backen-Borgen-Gåxåsens byförening

Det är ju viktigt att vara ute och röra på sig. Särskilt i dessa tider uppmuntras vi ju att ut och gå. Många brukar promenera runt Myrviken-Backen-Borgen-Borgvik. Vägarna kan dock upplevas enahanda och tråkiga, särskilt den här tiden innan det grönskar.

Några medlemmar i byföreningen tog därför initiativ till att pigga upp promenadrundan med konst och installationer av varierande slag. Hos konstnären Helene Asp i Borgen kan man begrunda konstverket ”Vi sitter alla i samma båt”. Det skapades av styrelsen i Ovikens konstförening i samband med projektet ”Konstgödning” 2015 och är nu uppställt vid infarten till Aspens. Under vecka 20 visar Helene också prov på egna verk och bjuder på en konstpaus med orden, "Sitt ned en stund min vän, bortglömd vila kommer ej igen".

Vid hållplats Backen på väg 321 har busskuren omvandlats till en poesikur där den som tar en paus bland annat kan fundera över dikten Klagan över kölden av Olof von Dahlin (1708-1763) – Skall aldrig vintern taga slut...

Däremellan kan man njuta av utsikten över Storsjön med Ovikens kyrkbygd och Hoverberget i fonden.

I Borgvik visar Netti Wretman och Joakim Dickell, som driver ett tryckeri på gården, prov på konst ur sitt galleri, fiffigt arrangerat på staketet, så betraktaren kan stå på vägen och ta del av vackra bilder.

De första två dagarna som evenemanget pågick tog ett tjugotal vandrare del av det. Förhoppningsvis kommer fler att gå konst(-ig) promenad, och kan på så vis också medverka till att ortens föreningar får del av Bergs kommuns speciella aktivitetsbidrag.

Karin Jirdén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel