Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Ångermanlands gille

Ångermanlands gille i Östersund med omnejd har under de 25 genomförda åren sedan nystarten 1994 genomfört ett antal trivselarrangemang som knutits till olika platser i Ångermanland.

Nu var det en Nolaskogskväll som arrangerades på Tiljan i Östersund. Ansvariga var Dag och Lilian Lindström, Olle och Britt Marie Edlund.

De cirka 60 deltagarna möttes av härliga toner från en grupp inom Tiljans spelemän under ledning av Carin Nordenberg. Olle och Britt Marie Edlund bjöd på en klackpolska från norra Ångermanland.

Kvällen innehöll många intressanta programpunkter:

En historisk film om flottningen på Moälven.

Ett intressant och engagerat föredrag hölls av före detta kommunalrådet Elvy Söderström, som innehöll många fina bilder om Örnsköldsviks utveckling. Hon passade också på att dela ut en tipstävling om Nolaskogs.

Goda mackor, kaffe och te fanns också med på programmet

Avslutningsvis fick alla höra lite nostalgiska monologer av Eric Törnqvist via cd - ”Tjyvkäringen”, ”Grundskolan” och ”Flygresan” och även Olle Norells ”Bröderna Byströms begravningsbyrå".

Det blev också lite allsång - alla sjöng ”Hyllning till Ångermanland”

Det fanns ett stort intresse att kolla av resultatet från kvällens Modo-match mot Karlskoga. Det blev seger 4-3.

Nästa aktivitet är en hockeyresa till Örnsköldsvik, Modo-Timrå söndag 29 december som erbjuds alla intresserade! Gillet marknadsför denna aktivitet som årets julklapp.

Årsmötet blir söndag 15 mars och då kommer Klas Norberg från Härnösand att medverka.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel