Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Ångermanlands gille

Den 17 augusti, i arla morgonstund, fylldes bussen på travparkeringen med 48 personer som hade hörsammat Ångermanlands gilles inbjudan till bussresa till Härnösand och båtresa med Ådalen III under fyra timmar i skärgården utanför Härnösand, in i Norafjärden och upp till Höga Kustenbron.

Yvonne Johansson, styrelseledamot och med rötterna i Härnösand kunde hälsa välkommen och vände sig speciellt till en av de nordligaste medlemmarna i gillet – Tjärnmyrbergarn – Karl Ivar Pettersson.

Under resan till Härnösand blev det både frågetävling med Härnösandsinriktning och allsång där givetvis "Hyllning till Ångermanland" blev den första och sista sången som sjöngs på denna resa. Tjärnmyrbergarn underhöll med fina visor både på vägen till Härnösand, på båten och på hemresan. Ett antal historier på olika nivåer hann också Karl Ivar med.

Även ordförande Per Söderberg medverkade med en del historier och någon dikt av Nicke Sjödin. Åke Söderström från Alsen – bördig från Överhörnäs – sjöng några härliga sånger till allmän uppskattning.

Ådalen III är en populär båt och där serverades en fin skärgårdsbuffé under resan. Båtens ägare har drivit verksamheten i 12 år.

Hemresan till Östersund gick via Kramfors och det blev kaffe och smörgås på Hotell Hallstaberget och det besöket blev en stor överraskning för de flesta som inte varit där sedan den stora om- och utbyggnaden gjordes.

Chauffören Carl-Erik Backeryd kunde konstatera att han hade haft nöjet att köra en bussresa där stämningen var på högsta nivå!

Ångermanlands gille hade därmed sin andra aktivitet under sommaren. Den första var ett studiebesök vid Stavkyrkan i Lillsjöhögen för två månader sedan.

Återstående program i år är surströmmingspremiärlunch, hockeyresa till Ö-vik den 4 oktober, Modo-Växjö och Helsinge gilles höstfest.