Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Aktiespararna Östersund

Två intressanta bolag fick aktiespararnas mötesdeltagare lära känna lite närmare vid mars månads aktieträff. Mötesdeltagarna fick även en inblick i hur handeln med valutor går till, en handel som är mycket större än handeln med aktier.

Moberg Pharma AB presenterades av Peter Östling, Investor Relations, som gjorde en mycket intressant genomgång av bolaget och deras produkter. Moberg Pharma är ett läkemedelsföretag som utvecklar och kommersialiserar medicinska produkter med fokus på utvärtes produkter för hudsjukdomar och smärta. I produktportföljen återfinns Nalox (för nagelskador), Kerasal (fotvård), Jointflex (smärta), Cremolan (nagelskador) och Emtrix (nagelskador). Företaget arbetar med ytterligare läkemedelsprojekt, bland annat inom nagelsvamp och aktinisk keratos. Försäljning sker i USA via dotterbolaget Alterna LLC och via distributörer i fler än 35 länder. Aktien är noterad på Stockholmsbörsens Small cap lista.

Fredrik Paulsson, utbildad på Handelshögskolan i Stockholm, med erfarenhet från Brummer & Partners och Nordea Markets, informerade mötesdeltagare om valutahandel och valutakursers drivkrafter. Han återkommer till hösten med en utförligare information.

Slutligen presenterade Mattias Lööf, vd för H1 Communication AB sitt bolag, som är ett snabbväxande företag inom tjänstesektorn och som är starkt positionerat för snabb och lönsam tillväxt. H1 har ett nordiskt perspektiv och är verksam inom CRM-området. Företaget erbjuder ett brett utbud av tjänster inom outsourcade ContactCenter-lösningar.

Det är bolagets övertygelse att H1, genom sin egna unika metodik, filosofi och kompetens kombinerat med den starkt underliggande drivkraften inom outsourcing, kommer att lyckas bygga ett konkurrenskraftigt bolag som gör H1 till den ledande aktören i Norden. Kommunikationen med aktieägarna är viktig för H1 och relationen mellan H1 och aktiemarknaden upprätthålls i första hand genom pressreleaser och kvartalsrapporter, men även genom investerarmöten samt kapitalmarknadsdagar riktade mot professionella investerare och analytiker. H1 aktien är noterad på Aktietorget och har sitt säte i Östersund.

Aktiespararna i Östersund

Karen Moe Jönsson