Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningliv: IOGT-NTO-föreningen Breidablick

IOGT-NTO-föreningen Breidablick har haft sitt årsmöte i Pelarsalen, Östersund. Ordförande Anna Österholm hälsade alla välkomna och därefter följde Breidablickssången till ackompanjemang av Herbert Sjödin Till mötespresidium valdes Björn Karlsson som ordförande och Kjerstin Berggren till sekreterare.

Verksamhetsberättelse föredrogs, och där framkom att det förekommit en del aktiviteter under året. Bland annat var det Folknykterhetens dag som firades i en fullsatt Pelarsal. Släck ner alkoholreklamen var temat. För underhållningen stod Anna Brandt och Mats Ternvall. Sedan ledde Karin Adelsköld, ståuppkomiker och teve-programledare med mera, en debatt mellan Per Åsling och Björn Sandal.

I slutet av juli fick föreningen besök av ett 40-tal medlemmar från Välkommen till frihet från Hammarstrand. Traditionsenligt startade sedan höstterminen med surströmmingsfest i Spikbodarna. Under IOGT-NTO:s kampanjmånad under oktober som gick under beteckningen Fika för alla, arrangerande föreningen en skördefest. Sista lördagen i november firades det årligen återkommande högtidsmötet. Under det mötet tilldelades ett antal medlemmar diplom och märken för långvarigt medlemskap. Även på nationaldagsfirande på Jamtli och på Expo norr har föreningen varit representerad.

Efter det att verksamhets- och ekonomisk berättelse godkänts och styrelsen beviljats ansvarsfrihet för föregående år vidtog val av ny styrelse enligt följande: Ordförande Anna Österholm, vice ordförande Herbert Sjödin, kassör Björn Sandal, studieledare Elsa Axelsson samt Kjerstin Berggren. Omvalde ordförande Anna Österholm tackade Märit Magnusson och Lisbeht Sahlin med blommor för förtjänstfullt arbete, och förklarade årsmötet avslutat.

Anna Österholm