Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Veteranorkestern

Föreningen Veteranorkestern i Jämtlands län har hållit årsmöte.

Föreningens ändamål är att slå vakt om ett brett musikutbud samt mångkulturell aktiv gemenskap i musikkretsar inom Jämtlands län.

Till ordförande omvaldes Sören Magnusson, till styrelseledamöter Mats Elg, nyval, Ulla- Britt Broth, Kjell-Erik Ahlgren, Åke Montaigne, nyval, suppleanter Fritz Åsell och Sten Rentzhog, nyval. Som adjungerade ledamöter i styrelsen omvaldes Walter Granlund, stämledare (stråkar) och Leif Olsson, stämledare (träblåsare) och Sven Hjelm, dirigent och stämledare för bleckblåsarna, som revisor respektive suppleant Göran Mattsson, nyval och Birger Karlsson, nyval. Avgående ledamöter Birger Karlsson och Rolf Orvegård avtackades med en applåd.

Årsavgiften höjdes för år 2010 till 400 kronor. Föreningen har nu 45 betalande medlemmar, som varje torsdag vår- och hösttermin repeterar i Folkets hus i Östersund mellan 9 och 12.30. Stråkarna, träblåsarna och bleckblåsarna övar ibland i särskilda grupper. Orkestern har under verksamhetsåret haft åtta konserter samt några framträdanden med smågrupper, dragspelsgrupp och spelmanslag runt om i länet.