Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Ovikenmusik

Föreningen Ovikenmusik har haft årsmöte på Orrgården, Oviken.

Föreningens ordförande Bengt-Eric Norlén hälsade ett 60-tal personer välkomna. Cirka hälften av de närvarande bestod av medlemmar, övriga var personer som antingen skulle vara med och utvärdera Ovikenveckan 2009 eller också skulle de svara för kvällens underhållning.

Mötesordförande Börje Svedjesten klubbade därefter snabbt igenom föredragningslistan. Verksamheten 2009 presenterades i en 16-sidig skrift i fyrfärg. Den dominerande händelsen 2009 var självklart Ovikenveckan som lockade nästan 6 000 besökare. Även nationaldagsfirandet med Mats O Sundqvist som högtidstalare och sångare lockade storpublik.

Ekonomiskt slutade 2009 med en vinst på 86 381 kronor och därmed kan lugnt sägas att föreningens ekonomi är god. I kassan fanns vid årsslutet 245 229 kronor.

Valen: Bengt-Eric Norlén ordförande samt Marcus Adolfsson, Ylva Forseth, Börje Svedjesten och Anna Tirén, ersättare Maria Landervik och Egon Tirén. Revisorer Gudrun Persson och Clas Göran Larm, ersättare Lennart Larsson. Programråd: Bengt-Eric Norlén sammankallande samt Ylva Forseth och Carina Magnusson.

Efter årsmötet följde en utvärdering av Ovikenveckan 2009 med Föreningen Ovikenmusiks medarrangörer. Synpunkterna som framkom var i det stora hela mycket positiva och det kom även fram många förslag till nya aktiviteter till nästa Ovikenvecka år 2011.

Bengt-Eric tackade också de avgående styrelseledamöterna Karin Börjesson, Egon Loo och Karl-Evert Johansson och meddelade samtidigt att en mer påtaglig avtackning kommer att äga rum senare.

Därefter var det dags för kvällens avslutning och inte vilken avslutning som helst! Inledningen bestod av att alla bjöds till bords att ta för sig av Karin Börjessons etiopiska pepparsås på vitt bröd och med grönsaker, ost och kryddor till. Kanongott tyckte samtliga och mätta blev alla också. Helt plötsligt var klockan 20.30 och detta innebar denna kväll att det var dags för Earth hour Världsnaturfondens uppmaning till hela världen att under en timme släcka ner så mycket belysning som möjligt. Kanske hade det varit trist att sitta hemma med släckta lampor, på Orrgården var det definitivt inte trist. Tvärtom! Här steg stämningen när såväl Ovikens manskör som Oviksfjellorna under ledning av Carina Magnusson tog scenen i besittning i skenet av tända stearinljus. Carina hade valt ut ett antal mörka sånger kvällen till ära, men körernas sångarglädje gjorde att sångerna ändå lät ljusa och glada.

Efter cirkaa 35 minuters sång avslutades kvällen med kaffe och kaka. Stort tack till Carina och hennes körer och stort tack till Karin och hennes servitriser Anna, Britt-Ellen och Ylva!