Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Östersunds HjärtLung

Föreningen Östersunds HjärtLung har genomfört sitt årsmöte i föreningens lokal på Allégatan 45.

Ordförande, Margareta Eriksson, öppnade årsmötet och kunde hälsa ett 40-tal medlemmar välkomna. I samband med öppnandet hedrades minnet av under året bortgångna medlemmar med ljuständning och en tyst minut.

Till att leda årsmötesförhandlingarna valdes Per Söderberg till ordförande och Erik Edström till sekreterare.

Ur verksamhetsberättelsen framgick att föreningen kunde se tillbaka på ett aktivt år. Medlemsmöten med information, underhållning och soppluncher har genomförts och en höstdag serverades kolbullar på Jamtli. Sommarens resa gick till Höga Kusten. Nyårsbrev har tillsammans med kallelse till årsmötet skickats till samtliga medlemmar, som vid årets slut uppgick till 401 stycken. Blodtrycksmätning har erbjudits i föreningens lokal vid ett tillfälle under våren och information har lämnats på två apotek under hjärtemånaden.

Motionsverksamheten har till många medlemmars glädje pågått både under våren och hösten i form av bowling, golvgymnastik, vattengymnastik (fyra grupper) och tipspromenader med efterföljande bingo och fika. Två av föreningens motionsledare har varit på en spetsutbildning på Bosön. Bowlingmästerskapen hölls i Köping och de 12 spelarna gjorde bra ifrån sig. Under våren och hösten har även två kostcirklar genomförts.

Föreningen har under året köpt en hjärtstartare till lokalen och utbildning i hjärt- och lungräddning har påbörjats för styrelse och medlemmar. Några styrelsemedlemmar har även deltagit i en inspirationsdag om medlems- och styrelseutbildning samt i utbildningsdagar om föreningens hemsida och om medlemsregistret.

Efter genomförda val fick styrelsen följande sammansättning: Margareta Eriksson ordförande, Nils Ericsson vice ordförande, Ove Sjöström kassör, Karl-Erik Hermansson sekreterare samt som ordinarie ledamöter Barbro Andreasson, Staffan Johansson och Maj Fredriksson. Ersättare i styrelsen är Agda Johansson och Barbro Persson. Revisorer är Anna-Marta Roos Näslund och Carl-Erik Eriksson med Kjell Söderin som ersättare.

Avgående styrelseledamöterna Barbro Persson och Erik Edström avtackades med blommor.

Före och efter årsmötet underhöll Lennart Borgebo med gitarrmusik. De medlemmar, som kommit till årsmötet, bjöds på kaffe/te och smörgåstårta.

Margareta Eriksson